HOME INFO WERK SAMEN AWARDS CONTACT

DRAAIHUIS:DE IDEALE ATELIERWONING 2005

 

 

SLAK Ontwerpprijsvraag 2005
Juryrapport 'DE IDEALE ATELIERWONING' 24 september 2005.
Aan de eerste prijs is een bedrag van Ä 1.000 verbonden, die wordt aangeboden door advocatenkantoor Van Veen, Noppen en De Vries. Deze prijs gaat naar productontwerper Marc Leeflang.
Het draaihuis van Marc Leeflang: hij heeft een 1-laags, cilindervormige atelier-unit ontworpen die om zijn centrale as geroteerd kan worden en zich daarmee kan oriŽnteren op de meest ideale lichtinval en de omgeving .
In het midden van zijn ronde atelierwoning bedacht hij een vaste 'zuil', de natte cel, waarin voorzieningen zoals keuken, wc en douche op een efficiŽnte manier gesitueerd zijn .
Marc Leeflang weet in zijn ontwerp voor een ideale atelierwoning meerdere belangrijke aspecten te verenigen. Het is helder, 'to the point', en bovendien voor verschillende kunstenaarsgroepen goed bruikbaar. Dus ook musici, en alle andere doelgroepen die SLAK bedient kunnen er mee overweg. De eenvoud, de mobiliteit en ook de mogelijke verplaatsbaarheid van dit ontwerp spreekt ons erg aan.
De jury kan zich voorstellen, dat dit ontwerp van een draaihuis na een adequate bouwkundige uitwerking goed realiseerbaar wordt en in productie genomen zou kunnen worden.

 

 

Share |

copyright 2010 Marc Leeflang